Imagine Belgium

Imagine is een wereldwijd muziekproject van JM International. Een all styles muziekwedstrijd voor jonge muzikanten (13-21 jaar), dat reeds plaatsvindt in 9 verschillende landen.

 

Imagine geeft jongeren een podium om hun talenten aan de wereld te tonen en biedt ook coaching en training door experten uit de muziekindustrie. Deelnemers ontmoeten er andere jonge muzikanten met diverse achtergronden en bouwen vriendschappen en professionele contacten op die hun muzikale carrière een boost kunnen geven. Zowel soloartiesten als bands zijn welkom!

 

Schrijf je nu in voor Imagine 2023!

Imagine Belgium – een internationale genre-overschrijdende muziekwedstrijd voor jonge artiesten – is ook dit jaar weer terug!

Inschrijven voor de selecties van Imagine Belgium 2023 kan tot en met 19 maart 2023. Enkel jongeren die wonen in België kunnen deelnemen. Een jury selecteert de 8 beste kandidaten voor de finale op basis van de volgende criteria: muzikale kwaliteit, originaliteit en podiumprestaties.

De Belgische nationale finale vindt plaats in het weekend van 22 en 23 april 2023. Op zaterdag 22 april krijgen de finalisten een dag vol workshops en coaching. Op zondag 23 april vindt de finale plaats in de VK Vaartkapoen in Brussel. De Belgische winnaar krijgt de kans om in het najaar van 2023 deel te nemen aan de internationale Imagine finale. Naast de hoofdprijs zijn er nog andere prijzen te winnen zoals coaching en een optreden tijdens de internationale finale van Imagine France 2023.

Imagine Belgium 2023 wordt georganiseerd door Jeugd en Muziek Brussel en de Fédération des Jeunesses Musicales Wallonie-Bruxelles en biedt kansen voor jonge talenten van hier. Sinds de start in 2009 zetten al verschillende Belgische artiesten hun eerste passen op een podium dankzij Imagine waaronder Compact Disk Dummies, Green Moon, Milo Meskens en Geppetto & the Whales.

 

 

Voor meer info en inschrijvingen:
www.imaginemusicexperience.net
https://vi.be/platform/imagine/calls/ImagineBelgium2023
www.facebook.com/imaginemusicbelgium
www.instagram.com/imaginemusicbelgium

De wedstrijd wordt georganiseerd met de steun van JM International, de Nationale Loterij, de Kanselarij van de Eerste Minister, Sabam for Culture, PlayRight, de Fédération Wallonie-Bruxelles, Stad Brussel, VK Vaartkapoen, Vi.be en Court-Circuit.

Schrijf je nu in voor Imagine 2023!

De 8 finalisten van Imagine Belgium 2022 zijn bekend

Glow, Linca, Fresh Boogie, Emilie Tirelli, Lizz, Jema, Arthur J. Labrique en Kusek! spelen op 25 juni 2022 in de VK Vaartkapoen!

Ontdek de finalisten hier!

Deze diashow vereist JavaScript.

De 8 finalisten van Imagine Belgium 2022 zijn bekend

Ventus is winnaar van Imagine Belgium 2021

De winnaar van Imagine Belgium editie 2021 is bekend!
Ventus mag België vertegenwoordigen tijdens de internationale Imagine finale op zaterdag 4 september 2021 in de Botanique en het opnemen tegen de winnaars uit Brazilië, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Polen, Zweden en Zimbabwe!

UPDATE: Ventus is ook winnaar van de internationale Imagine Music Experience 2021! 
Lees meer

Ventus (Gent)
Gonzalo Temmermans, Emma Demoor, Tijl Coorevits, Rune De Groote, Zohrabyan Taron
Video – Facebook – Instagram – Vi.be – Spotify
Duo Emma Demoor (zang) en Gonzalo Temmermans (zang, piano) brengen catchy popsongs met een boodschap, verpakt in bedwelmende melodieën en meeslepende stemmen. Sinds kort wordt het duo vergezeld door drummer Rune De Groote en gitarist Tijl Coorevits, wat zorgt voor een pittigere – maar nog steeds typische Ventus – sound. Ventus wil z’n publiek raken! Ook al opgemerkt door Luminous Dash en Dansende Beren.

Deze diashow vereist JavaScript.

Op vrijdag 25 juni 2021 kregen alle finalisten coachingsessies van Alice Vande Voorde (multi-instrumentaliste & componiste), Pascale Snoeck (geluidstechnicus), Nora Helali (zangeres & sofrologe) en Aram Santy (muzikant & producer).

Op zaterdag 26 juni 2021 mochten we een bescheiden publiek ontvangen in de Orangerie van de Botanique en speelden alle finalisten een korte set voor een jury bestaande uit Loubna Gaïch (Huis van Culturen en Sociale Samenhang van Molenbeek), Milo Meskens (muzikant & ex-winnaar Imagine), Marianne Binard (organisatrice De Week van de Klank), Caroline Bertolini & Pablo Fleury (Court-Circuit) en Christophe Loyen (directeur Centre Culturel de Chênée). Stéphanie Coerten (Anima, Koningin Elisabethwedstrijd) stond in voor de presentatie.

De finale is integraal te (her)bekijken via het YouTubekanaal van Imagine Music Experience (zie ook hiernaast) en werd uitgezonden op RTC Liège, ACTV, No Télé en BX1.

Naast de Imagine Belgium award werden er nog heel wat mooie prijzen uitgedeeld:
°Sabam for Culture award: Ventus
Geldprijs ter waarde van € 1000
°Good Vibes award: Gloria Diana Maria & Jen & Millennial All-Style Collective
Podiumkans als onderdeel van de Good Vibes concertreeks in het Huis van Culturen en Sociale Samenhang van Molenbeek tijdens seizoen 2021-2022
°CC Chênée award: ShiroKuro
Een residentie in het cultuurcentrum van Chênée
°Court-Circuit award: ShiroKuro
Coaching en opvolging tijdens de residentie in CC Chênée
°Semaine du Son award: Marie Mawet & Ventus & Jens en Isabel
Podiumkans tijdens De Week van de Klank in september 2022
°Gaume Jazz award: Marie Mawet
Residentiële jazz stage in het kader van het Gaume Jazz Festival tijdens de zomer in Tintigny-Rossignol
°JM Luxembourg BE award: Jens en Isabel
Voorprogramma van een kerstconcert in december 2022 in Tintigny
°Le Monde est un Village award: Jen & Marie Mawet
Akoestische sessie tijdens de radiouitzending Le Monde est un Village (RTBF/La Première)

 

Ventus is winnaar van Imagine Belgium 2021

Laden…