Lisa Van Melkebeke

Als kind was Lisa snel verwonderd door de magie van klank en muziek. Ze studeerde klassieke piano aan de academie, wat later een domino-effect aan creatieve ondernemingen in gang zette. Als tiener stootte ze op wat de twee grootste liefdes van haar leven zouden worden: verhaal en muziek. Met een basis piano op zak formuleerde ze haar eigen sound en identiteit met haar popband Bilbao, waarmee ze aan talloze wedstrijden deelnam en zo de smaak van songwriting, muziekproductie en zang te pakken kreeg.


Na haar studies aan het RITS in Brussel werkte ze als scenariste bij Studio 100, waar ze ervan genoot om zich in de leefwereld en de verbeelding van kinderen te plaatsen. Later verdiepte Lisa zich meer in elektronische muziekproductie aan het SAE Instituut in Elsene, en maakte na enkele jaren de beslissing om haar twee liefdes verenigen door te beginnen als media composer. Ze richtte ook een audiocollectief op, genaamd TOUTOUTANGO, met muzikanten die ook met één been in de mediasector staan.

Omdat Lisa de speelse kant van het leven koestert en rechtstreeks iets wou betekenen in het ontwikkelingsproces van kinderen, werd ze muziekcoach bij Jeugd en Muziek. Ze hecht bij haar werk als coach veel belang aan communicatie en een veilige ruimte waarin kinderen zichzelf durven zijn, hun grenzen durven aangeven en zich vooral durven amuseren.
Momenteel werkt Lisa aan de EP van haar soloproject, dat in 2025 zal uitkomen.

Als kinderen zich veilig en ondersteund voelen, durven ze connectie maken met muziek, met anderen en met zichzelf. Er is niets mooiers!

Laden…