MOL interactief concert i.s.m. MPI Heemschool

MOL interactief concert i.s.m. MPI Heemschool

De vraag

MOL is een interactief concert dat aan de hand van muziek, beeld en tekst kinderen doet kennismaken met oorlog en vrede. Door de symfonische muziek worden emoties als hoop, blijheid, strijdvaardigheid, angst of verdriet vertaald naar de kinderen hun leefwereld.

 

Het Belgian National Orchestra staat in voor de uitvoering.

Realisatie

In samenwerking met het Medisch Pedagogisch Instituut Heemschool ontwikkelden we een traject voor zes klassen uit het Buitengewoon Onderwijs. De kinderen maken tijdens drie opeenvolgende workshops kennis met mol Marcel. Muziekcoach Veronique bereidt hen al zingend, dansend en luisterend stapsgewijs voor op het interactief concert op 3 december in het Paleis voor Schone Kunsten.

Expert: Veronique Craps

Stap 1

MOL is een interactief concert dat wordt aangeboden voor kleuters. Samen met muziekcoach Veronique zoeken we een manier waarop we de workshops het best kunnen ontsluiten aan de leerlingen van de Heemschool. We houden rekening met alle noden, praktisch zowel als inhoudelijk.

Stap 1

Stap 2

In een volgend stadium vinden de workshops plaats. De leerlingen gaan drie weken lang op maandagochtend een halfuurtje muzisch aan de slag. Samen zingen ze het Mollenlied, beelden ze de woorden uit en luisteren ze naar de symfonische muziek. We staan stil bij de betekenis van instrumenten en de rol van dirigenten. Een maximum aan participatie zorgt voor een maximum aan plezier.

Stap 3

Op 3 december is het zover! De muzikanten van het Belgian National Orchestra wachten de leerlingen op in het Paleis voor Schone Kunsten. Onder begeleiding van Maud Hauwaert en samen met andere leerlingen brengen ze al dansend, zingend en klappend mol Marcel tot leven op de tonen van het orkest.

Laden…