Ela Stiek interactief concert i.s.m. Belgian National Orchestra

Ela Stiek interactief concert i.s.m. Belgian National Orchestra

De vraag

Ela Stiek vertelt het verhaal van aardworm Ela, die op weg naar school een mysterieuze vogel ontmoet. Er ontstaat een vreemde vriendschap tussen de twee, die Ela angstvallig verborgen houdt voor haar ouders. Ela Stiek is een tocht door muziek, beeld en beweging.

Realisatie

Samen met het Belgian National Orchestra wordt een voorbereidende workshop op maat van het concert uitgedacht. Onze muziekcoaches trekken naar de deelnemende klassen om er het verhaal van Ela Stiek muzisch te brengen.

Stap 1

Ela Stiek is een interactief concert voor kleuters dat het thema verdraagzaamheid in al haar vormen aankaart: respect, gelijkwaardigheid, integratie, solidariteit… Het concert wordt voorbereid in de klas aan de hand van een educatief pakket. De ketjes van Basisschool De Kleurdoos, De Kadeekes en Champagnat leren Ela Stiek samen met muziekcoach Marjolein kennen aan de hand van vijf interactieve momenten.

Stap 2

Vervolgens vinden de workshops in de klas plaats. Voor veel kinderen zal het de eerste keer zijn dat ze een groot symfonisch orkest zien en horen spelen in de grote zaal van het Paleis voor Schone kunsten. We leren luisteren naar klassieke muziek en ontdekken al spelend de klanken van een orkest. We nemen het wormenleven onder de loep, doen ‘ongewervelde’ bewegingsoefeningen en leren samen het themalied en choreografie.

Stap 3

Op 22 november is het eindelijk zo ver! De muzikanten van het Belgian National Orchestra wachten de leerlingen op in het Paleis voor Schone Kunsten. Samen ontdekken ze het verhaal van Ela Stiek en bewegen ze mee op de muziek. In het concert zit ook een vrolijk liedje, dat de kinderen samen met de verteller mogen meezingen.

Laden…