Imagine Belgium 2021

Ventus is winnaar van Imagine Belgium 2021!

 

De winnaar van Imagine Belgium editie 2021 is bekend!

Ventus mag België vertegenwoordigen tijdens de internationale Imagine finale op zaterdag 4 september 2021 in de Botanique en het opnemen tegen de winnaars uit Brazilië, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Polen, Zweden en Zimbabwe!

 

UPDATE: Ventus is ook winnaar van de internationale Imagine Music Experience 2021! 
Lees meer

 

© Sofie De Backere

 

Ventus (Gent)

Gonzalo Temmermans, Emma Demoor, Tijl Coorevits, Rune De Groote, Zohrabyan Taron

VideoFacebookInstagramVi.beSpotify

Duo Emma Demoor (zang) en Gonzalo Temmermans (zang, piano) brengen catchy popsongs met een boodschap, verpakt in bedwelmende melodieën en meeslepende stemmen. Sinds kort wordt het duo vergezeld door drummer Rune De Groote en gitarist Tijl Coorevits, wat zorgt voor een pittigere – maar nog steeds typische Ventus – sound. Ventus wil z’n publiek raken! Ook al opgemerkt door Luminous Dash en Dansende Beren.

 

Op vrijdag 25 juni 2021 kregen alle finalisten coachingsessies van Alice Vande Voorde (multi-instrumentaliste & componiste), Pascale Snoeck (geluidstechnicus), Nora Helali (zangeres & sofrologe) en Aram Santy (muzikant & producer).

Op zaterdag 26 juni 2021 mochten we een bescheiden publiek ontvangen in de Orangerie van de Botanique en speelden alle finalisten een korte set voor een jury bestaande uit Loubna Gaïch (Huis van Culturen en Sociale Samenhang van Molenbeek), Milo Meskens (muzikant & ex-winnaar Imagine), Marianne Binard (organisatrice De Week van de Klank), Caroline Bertolini & Pablo Fleury (Court-Circuit) en Christophe Loyen (directeur Centre Culturel de Chênée). Stéphanie Coerten (Anima, Koningin Elisabethwedstrijd) stond in voor de presentatie.

 

De finale is integraal te (her)bekijken via het YouTubekanaal van Imagine Music Experience (zie ook hiernaast) en werd uitgezonden op RTC Liège, ACTV, No Télé en BX1.

 

Naast de Imagine Belgium award werden er nog heel wat mooie prijzen uitgedeeld: 

 • Sabam for Culture award: Ventus
  Geldprijs ter waarde van € 1000
 • Good Vibes award: Gloria Diana Maria & Jen & Millennial All-Style Collective
  Podiumkans als onderdeel van de Good Vibes concertreeks in het Huis van Culturen en Sociale Samenhang van Molenbeek tijdens seizoen 2021-2022
 • CC Chênée award: ShiroKuro
  Een residentie in het cultuurcentrum van Chênée
 • Court-Circuit award: ShiroKuro
  Coaching en opvolging tijdens de residentie in CC Chênée
 • Semaine du Son award: Marie Mawet & Ventus & Jens en Isabel
  Podiumkans tijdens De Week van de Klank in september 2022 
 • Gaume Jazz award: Marie Mawet
  Residentiële jazz stage in het kader van het Gaume Jazz Festival tijdens de zomer in Tintigny-Rossignol
 • JM Luxembourg BE award: Jens en Isabel
  Voorprogramma van een kerstconcert in december 2022 in Tintigny
 • Le Monde est un Village award: Jen & Marie Mawet
  Akoestische sessie tijdens de radiouitzending Le Monde est un Village (RTBF/La Première)

 

De 10 finalisten van Imagine Belgium editie 2021 zijn bekend

 

Gloria Diana Maria, Jen, Ventus, ShiroKuro, Jens en Isabel, The Chalkheads, Millennial All-Style Collective, Marie Mawet, MARGO en Nathan Andrien spelen op 26 juni in de BotaniqueOntdek de finalisten hier!

 

 

Imagine Belgium is terug 

 

Na 5 jaar afwezigheid is Imagine – een internationale genre-overschrijdende muziekwedstrijd voor jonge artiesten – terug van weggeweest!

 

Imagine is een wereldwijd muziekproject van JM International voor jonge muzikanten tussen 13 en 21 jaar oud. Het wordt momenteel in 8 landen verspreid over 3 continenten georganiseerd. Imagine geeft jongeren een podium om hun talenten aan de wereld te tonen en biedt ze ook coaching en training van experten uit de muziekindustrie. Deelnemers ontmoeten andere jonge muzikanten met diverse achtergronden en bouwen vriendschappen en professionele contacten op die wel eens life changing zouden kunnen zijn!

 

De inschrijvingen voor Imagine Belgium openen op woensdag 3 maart en lopen tot en met 24 mei 2021. De Belgische finale vindt plaats op zaterdag 26 juni 2021 in de Botanique in Brussel en de winnaars krijgen de eer om deel te nemen aan de internationale Imagine finale van 1 tot 5 september 2021 met muzikanten uit 7 andere landen (Brazilië, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Polen, Zweden en Zimbabwe).

 

De heropstart van deze wedstrijd, in deze bijzonder moeilijke coronatijden, wil jongeren opnieuw een positieve dynamiek bieden, alsook handvaten en een kader voor hun muzikale activiteiten. De preselecties zullen volledig online verlopen, in overeenstemming met de geldende maatregelen. De finale vindt plaats op het podium van de Botanique, eveneens met respect voor de dan geldende maatregelen, maar met als doel jongeren opnieuw een vitrine én een stem te geven.

 

Jeugd en Muziek Brussel en Jeunesses Musicales Wallonie-Bruxelles zijn verheugd over de terugkeer van Imagine Belgium en de kansen die het biedt voor jonge talenten van hier. Sinds de start in 2009 zetten al verschillende Belgische artiesten hun eerste passen op een podium dankzij Imagine waaronder Compact Disk Dummies, Green Moon, Milo Meskens en Geppetto & the Whales.

 

Voor meer info en inschrijvingen:
www.imaginemusicexperience.net

www.mubazar.com

www.facebook.com/imaginemusicbelgium

www.instagram.com/imaginemusicbelgium

 

Imagine Belgium is een project van JM International, Jeugd en Muziek Brussel en de Fédération des Jeunesses Musicales Wallonie-Bruxelles, met de steun van de Nationale Loterij, de Kanselarij van de Eerste Minister, Sabam for Culture, PlayRight, Botanique, de Fédération Wallonie-Bruxelles, de Vlaamse Gemeenschapscommissie en Stad Brussel.

 • Datum Deadline call: 24 mei 2021
 • Datum Nationale finale: 26 juni 2021
 • Locatie Botanique, Brussel
 • Doelgroep 13 tot 21 jaar
 • Soort Muziekwedstrijd *EIGEN AANBOD*

Laden…