Imagine België 2021

Imagine België is terug!

 

Na 5 jaar afwezigheid is Imagine – een internationale genre-overschrijdende muziekwedstrijd voor jonge artiesten – terug van weggeweest!

 

Imagine is een wereldwijd muziekproject van JM International voor jonge muzikanten tussen 13 en 21 jaar oud. Het wordt momenteel in 8 landen verspreid over 3 continenten georganiseerd. Imagine geeft jongeren een podium om hun talenten aan de wereld te tonen en biedt ze ook coaching en training van experten uit de muziekindustrie. Deelnemers ontmoeten andere jonge muzikanten met diverse achtergronden en bouwen vriendschappen en professionele contacten op die wel eens life changing zouden kunnen zijn!

 

Imagine België 2021 wordt georganiseerd door Jeugd en Muziek Brussel en de Fédération des Jeunesses Musicales Wallonie-Bruxelles.

 

De inschrijvingen voor Imagine België openen op woensdag 3 maart en lopen tot en met 15 mei 2021. De Belgische finale vindt plaats op zaterdag 26 juni 2021 in de Botanique in Brussel en de winnaars krijgen de eer om deel te nemen aan de internationale Imagine finale van 1 tot 5 september 2021 met muzikanten uit 7 andere landen (Brazilië, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Polen, Zweden en Zimbabwe).

 

De heropstart van deze wedstrijd, in deze bijzonder moeilijke coronatijden, wil jongeren opnieuw een positieve dynamiek bieden, alsook handvaten en een kader voor hun muzikale activiteiten. De preselecties zullen volledig online verlopen, in overeenstemming met de geldende maatregelen. De finale vindt plaats op het podium van de Botanique, eveneens met respect voor de dan geldende maatregelen, maar met als doel jongeren opnieuw een vitrine én een stem te geven.

 

Jeugd en Muziek Brussel en Jeunesses Musicales Wallonie-Bruxelles zijn verheugd over de terugkeer van Imagine België en de kansen die het biedt voor jonge talenten van hier. Sinds de start in 2009 zetten al verschillende Belgische artiesten hun eerste passen op een podium dankzij Imagine waaronder Compact Disk Dummies, Green Moon, Milo Meskens en Geppetto & the Whales.

 

Voor meer info en inschrijvingen:
www.imaginemusicexperience.net

www.mubazar.com

 

Imagine België is een project van JM International, Jeugd en Muziek Brussel en de Fédération des Jeunesses Musicales Wallonie-Bruxelles, met de steun van de Nationale Loterij, Fédération Wallonie-Bruxelles, VGC en Stad Brussel.

  • Datum Deadline call: 15 mei 2021
  • Datum Nationale finale: 26 juni 2021
  • Locatie Botanique, Brussel
  • Doelgroep 13 tot 21 jaar
  • Soort Project
Inschrijven

Laden…