Evy Van Dongen

Evy behaalde in 2007 haar Postgraduate Performance Diploma aan de Royal Academy of Music in Londen bij Nick Rodwell en Andrew Marriner. Eerder studeerde ze aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen bij Walter Boeykens en Ivo Lybeert waar ze haar Master Diploma met grote onderscheiding ontving in 2005. Ze volgde privélessen en  masterclasses bij gerenommeerde musici zoals Michael Collins en Pascal Moraguès.

 

In 2006 werd Evy laureaat van de ‘2nd International Clarinet Competition “Saverio Mercadante”‘ in Turi, Italië. Ook behaalde zij reeds prijzen op het Belgisch Lions Club concours en op de ‘Geoffrey Hawkes Buffet Crampon Clarinet Prize 2006’.  In 2005 ontving ze de Harold Wrickley Alcock Award in Londen. Sinds 2012 is Evy klarinettiste bij de Koninklijke Muziekkapel De Gidsen. Naast haar engagement als klarinettiste en zakelijk leider van Ensemble Houthandel, speelt ze ook kamermuziek in het Kadans Trio, met haar echtgenoot Jo Vercruysse en pianist Jan Lust.

 

Vanaf 2008 tot 2017 heeft Evy tesamen met Ensemble Houthandel intensief samengewerkt met Jeugd en Muziek Vlaanderen. Ensemble Houthandel heeft een mooi educatief aanbod met workshops, schoolvoorstellingen en familieconcerten. Als muziekcoach bij Jeugd en Muziek Brussel wil Evy zo op een enthousiaste manier verder werken om kinderen en muziek samen te brengen.

Met hart en ziel...

Laden…