Klankkleuren

Klankkleuren

Het vertrekpunt

Met andere kinderen op muzikaal avontuur gaan na de schooluren? Dan zijn de Klankkleuren-ateliers geknipt voor jou! We ontdekken hoe we samen muzikaal aan de slag kunnen gaan met thema’s als kleur, het oerwoud, de stad, reizen, en nog veel meer! Klankkleuren staat voor een balans tussen leren en spelen met vooral zelf veel experimenteren.

De realisatie

De kinderen (6-11 jaar) ontdekken muziek op allerlei instrumenten: gitaar, ukelele, viool, percussie, melodica, xylofoon… Musicerend en experimenterend gaan ze eenmaal per week aan de slag. We doen een klankkleuren-atelier op woensdagnamiddag in Brede School Nieuwland of op zaterdagochtend in GC Nekkersdal te Laken.

Stap 1

Klankkleuren draait om groepsgericht leren en musiceren. De kinderen exploreren samen de mogelijkheden van muziek waarbij we eigen inbreng, creativiteit en improvisatie hoog in het vaandel dragen. Je leert van de muziekcoach, maar vooral ook van elkaar. Tijdens Klankkleuren breken we muzikaal door naar andere werelden: wat dacht je van muziek maken rond thema’s als kleuren, het oerwoud of reizen? Of heb je eerder zin in musiceren op straat, een concert in een bejaardentehuis of in een muzikaal bezoek aan het museum?

Stap 1

Stap 2

Tijdens de eerste sessie mag je verkennen op verschillende instrumenten. Er zijn onder andere gitaren, violen, djembé’s, ukeleles, xylofoons en melodica’s. Vervolgens wordt je opgedeeld in kleine groepjes volgens de instrumenten die jou het meest inspireerden. Gedurende het hele schooljaar verken je samen met de muziekcoach de twee gekozen instrumenten.

Stap 2

Stap 3

Na maanden hard repeteren volgt een groot eindconcert voor ouders en vrienden. De kinderen tonen trots wat ze geleerd hebben tijdens een gezellig samenspel op het podium. Ben je gebeten door de muzikale microbe dan neem je het volgende jaar terug deel want er valt steeds iets nieuws te ontdekken!

 

Bekijk enkele foto’s van het eindmoment 2018-2019.

Stap 3

Laden…