Jeugd en Muziek Brussel

Jeugd en Muziek Brussel staat voor educatieve projecten waarbij muziek centraal staat. We doen aan kwaliteitsvolle en duurzame muziekeducatie voor zoveel mogelijk Brusselse ketjes, zowel binnen als buiten de school(m)uren.

Meer info

Ventus is winnaar van Imagine Belgium én van de internationale Imagine Music Experience 2021!

Denk catchy popsongs met een boodschap, verpakt in bedwelmende melodieën en meeslepende stemmen. Ventus won de finale van Imagine Belgium 2021 en vertegenwoordigde ons land met glans tijdens de internationale Imagine finale op zaterdag 4 september 2021 in de Botanique waar ze opnieuw de hoofdvogel afschoten!

Meer info
Ventus is winnaar van Imagine Belgium én van de internationale Imagine Music Experience 2021!

Dit is Jeugd en Muziek Brussel presentatiefilmpje

Jeugd en Muziek Brussel is een flatgebouw met vele verdiepingen! Wij bieden muziekeducatie op maat van een superdivers Brussel, op school en in de vrije tijd, voor kleuters tot jongvolwassenen, in samenwerking met tal van partners. Ontdek in een nieuw presentatiefilmpje onze werking en onze speerpunten op de tonen van ‘Brussel c’est la vie’, een creatie van de leerlingen van Atheneum Brussel in het kader van ons Urban Flashmob project.
Meer info
Dit is Jeugd en Muziek Brussel presentatiefilmpje

Finalisten Imagine Belgium 2021 zijn bekend

Ze zijn jong en ze willen wat!
Dit zijn de 10 finalisten van Imagine Belgium editie 2021: Gloria Diana MariaJenVentusShiroKuroJens en IsabelThe ChalkheadsMillennial All-Style CollectiveMarie MawetMARGO en Nathan Andrien!
Op vrijdag 25 juni krijgen ze een dag workshops en coachingsessies, en op zaterdag 26 juni spelen ze in de Botanique voor een jury.

Meer info
Finalisten Imagine Belgium 2021 zijn bekend

Klankkleuren wordt BXL Ketlab!

Klankkleuren wordt vanaf volgend schooljaar BXL Ketlab! Zin om je te laten onderdompelen in een muzikaal bad, en te experimenteren met verschillende muziekinstrumenten én met elektronica? Dan is BXL Ketlab geknipt voor jou! Voor ketjes van 6 t/m 11 jaar, vanaf eind september elke woensdagnamiddag in Nieuwland en elke zaterdagvoormiddag in GC Nekkersdal.
Meer info
Klankkleuren wordt BXL Ketlab!

Ontdek ons muziekeducatief aanbod voor schooljaar 2021-2022

Wil jij volgend schooljaar met je klas muzikaal mediteren, meezingen met symfonische muziek in BOZAR, slamdichten of flashmobben? Ontdek ons nieuwe onderwijsaanbod met workshops, projecten en interactieve concerten voor Brusselse kinderen en jongeren, van de instapklas tot het 6de middelbaar, op school of elders in de stad.

Meer info
Ontdek ons muziekeducatief aanbod voor schooljaar 2021-2022

Imagine Belgium is terug!

Imagine is een internationale genre-overschrijdende wedstrijd en trainingsprogramma voor jonge muzikanten tussen 13 en 21 jaar. Een jury zal een selectie maken van 10 finalisten die de kans krijgen om op 26 juni 2021 op te treden in de Botanique. De winnaar mag deelnemen aan de internationale Imagine finale in september 2021.

Meer info
Imagine Belgium is terug!

Roll over Beethoven

BOZAR gaat in zee met Jeugd en Muziek Brussel en Les Jeunesses Musicales de Bruxelles om kinderen, ouders, grootouders, leerkrachten en geïnteresseerden een video aan te bieden die Beethovens pianofortemuziek op een andere manier toegankelijk maakt. De video laat je de muziek beleven, niet alleen met het oor, maar met de handen, het lichaam, de stem, spelenderwijs of aan de hand van de illustraties van Larissa Viaene.

Klik hier voor alle info en de video.

Covid-coördinator Jeugd en Muziek Brussel

Patrick Lenaers, algemeen directeur, treedt op als covid-coördinator. Patrick is te bereiken via patrick@jeugdenmuziekbrussel.be en op het nummer +32 (0)4 75 27 54 86.

Meer info

Muziekcoach in de kijker

Jeugd en muziek verbinden doen we niet alleen. Ons team bestaat uit een grote poel aan muziekcoaches die tijdens elke workshop het beste van zichzelf geven. Lees hier meer over hun verhaal en expertise. Wie weet sta je binnenkort samen met één van hen te musiceren.

Meer info
Muziekcoach in de kijker

Cases

Meer weten over onze werkwijze? Aan de hand van enkele cases lees je hoe we samen een project op poten kunnen zetten. Stap per stap doen we zo onze werking uit de doeken en hopen we je dusdanig te blijven inspireren. Wie weet komt jouw activiteit hier in de toekomst ook aan bod?

Meer info
Cases
Het was echt een super toffe muzische projectweek, iedereen was heel tevreden over de samenwerking!

Juf Peggy - Leerkracht MO Atheneum Brussel

De workshop Klankbord was superleuk, leerzaam en op maat van de kinderen. Ze waren erg geboeid en geïnteresseerd. Voor herhaling vatbaar!

Juf Kristel - Leerkracht 6de leerjaar Instituut van de Ursulinen

Tijdens de workshops ‘SLAM!’ en ‘Beat it’ maakten onze leerlingen een Imelda-hit met als titel ‘Vrede’. Ze vonden het een fantastische ervaring.

Juf Ann - Coach Imelda-Instituut

Oh!nomatopee was een leuke workshop op maat van de kinderen van het eerste leerjaar. Het is mooi om te zien hoe kinderen opbloeien wanneer ze beginnen te musiceren.

Juf Annick - Leerkracht 1ste leerjaar 't Regenboogje Etterbeek.

Het Urban Atelier is een leuke, ongedwongen manier om met muziek bezig te zijn, en een originele manier om dit aan technologie te koppelen.

Elien De Belder - Specifieke Lerarenopleiding Muziek & Drama

Aan de kinderen zagen we dat ze er van genoten hebben – elk op hun eigen manier. Ook onze sportlesgevers die erbij waren, vonden dat de workshop fantastisch is verlopen!

Kristel - G-sportconsulent

Laden…